Под ръководството на Районна прокуратура - Кюстендил се води разследване

...
Под ръководството на Районна прокуратура - Кюстендил се води разследване
Коментари Харесай

Албанец и българин опитаха да прекарат незаконна валута през страната

Под управлението на Районна прокуратура - Кюстендил се води следствие по формирано бързо произвеждане против двама мъже за осъществено от тях закононарушение по член 251 от Наказателен кодекс.
Вчера, на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево “, дошъл микробус с албанска регистрация, пътуващ от гр. София за гр. Тирана. При инспекция водачът и пасажерите декларирали, че нямат нищо за обявление. Впоследствие обаче митническите чиновници разкрили крупна сума недекларирана валута, транспортирана от двама от тях – Е.Л. (на 30 години) с албанско и българско поданство и Х.Ш. (на 67 години) с албанско и английско поданство.
В резултат на осъществената инспекция са били конфискувани 62 000 английски паунда от единия и още 60 000 английски паунда от другия.
Извършени са били редица неотложни дейности по следствие – изземване на материални доказателства, разпити на очевидци, направено искане до съда за одобрение на направения протокол за обиск.
Е.Л. и Х.Ш. са били привлечени в качеството на обвинени за това, че не са изпълнили задължението да заявяват парични средства, пренасяни през границата на страната, която е външна граница на Европейски Съюз. Предметът на закононарушението е в изключително огромни размери, с левова равноценност 281 942 лв..
Предстои наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Кюстендил да внесе в съда искане за установяване на марка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на двамата обвинени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР