Под ръководството на Районна прокуратура – Бяла Слатина се води

...
Под ръководството на Районна прокуратура – Бяла Слатина се води
Коментари Харесай

Районна прокуратура – Бяла Слатина разследва грабеж в игрална зала в с. Борован

Под управлението на Районна прокуратура – Бяла Слатина се води следствие за обир в с. Борован, област Враца.

Досъдебното произвеждане по случая е било формирано след получен сигнал на телефон за незабавни повиквания 112 от шефа на сдружението за осъществен обир в игрална зала. Към сегашния миг е известно, че след среднощ на 22.11.2020 година чиновник на хазартния обект в с. Борован, по време на работа, бил застрашен от маскирано лице посредством потребление на оръжие.

Били му отнети 5123 лв. – благосъстоятелност на комерсиалното сдружение, и 50 лв. персонални средства. В хода на следствието са били конфискувани и прегледани записи от охранителните видеокамери в игралната зала, на които се виждат причинителите на закононарушението - две лица с маски.

Установено е едно от тях – малолетният Т.Ч. При задържането му в жилището му са били открити муниции, наркотични субстанции и сумата от 60 лв.. В необитаема къща е открита част от отнетата парична сума в размер на 2200 лв. и персоналната карта на Т.Ч. Предстои Районна прокуратура – Бяла Слатина да го притегли към наказателна отговорност и да внесе в съда искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Продължават дейностите по определяне на съучастника му. Очакват се изводи от назначените експертизи на употребяваното при грабежа оръжие, както и откритите муниции и опиати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР