Под ръководството на Районна прокуратура – Самоков, Териториално отделение –

...
Под ръководството на Районна прокуратура – Самоков, Териториално отделение –
Коментари Харесай

Прокуратурата с първи подробности за мигрантите, изоставени на АМ Тракия

Под управлението на Районна прокуратура – Самоков, Териториално поделение – Ихтиман, се водят дейности по следствие по формирани досъдебни производства за осъществени закононарушения по член 281, алинея 2, т. 1 и т. 5, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1228
След 09,00 ч. през днешния ден, 21.08.2023 година, е получен сигнал в ОД на Министерство на вътрешните работи гр. София за зарязан микробус на Автомагистрала „ Тракия “ в региона на гр. Костенец в посока за гр. София. Незабавно на място е изпратен автопатрул, като на полицейските чиновници се наложи разтрошаване на вратата на транспортното средство. В него са открити двадесет и осем задгранични жители без документи за идентичност.

Към местопроизшествието са изпратени медицински екипи. Осемнадесет от мигрантите са превозени до болнични заведения в гр. София и гр. Пазарджик за оказване на лекарска помощ, с оглед влошеното им здравословно положение. След осъществен обзор част от тях са освободени. 

По същото време наоколо до местопроизшествието е открит лек автомобил, м. „ Рено “, пренасящ други четиринадесет лица без документи за идентичност. Водачът на транспортното средство – жител на Италия, е арестуван място.

Продължават дейни дейности по следствието по двете досъдебни производства. След разпити пред арбитър мигрантите ще бъдат предадени на дирекция „ Миграция “ към Министерство на вътрешните работи, оповестиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР