Под ръководството на Районна прокуратура – Гоце Делчев се води

...
Под ръководството на Районна прокуратура – Гоце Делчев се води
Коментари Харесай

Разследват мъж от Гоце Делчев за неспазване на задължителната карантина

Под управлението на Районна прокуратура – Гоце Делчев се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 355, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

В резултат на предоставена взаимна инспекция на лица под карантина, осъществена от органите на Министерство на вътрешните работи, РЗИ и общински такива, е било открито, че Ю.Ц. не се намира на посочен от него адрес в гр. Гоце Делчев.

Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 07.03.2020 година, при влизане през контролно-пропусквателен пункт Калотина, мъжът попълнил формуляр за събиране на данни на идващи от Италия, по отношение на епидемиологичната обстановка на новия ковид Covid 19. Карантинният период, който той следвало да съблюдава е до 22.03.2020 година При сбъднат телефонен диалог с него, той декларирал, че се намира в Румъния.

В резултат на извършеното следствие е било открито, че Ц. напуснал адреса на престояване още на 12.03.2020 година, като на идната заран минал границата в страната на Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин Дунав мост с влекач м. „ Ивеко “.

Настоящото досъдебно произвеждане е било взето на специфичен контрол в Апелативна прокуратура – София, според издадена заповед на основния прокурор по отношение на закононарушения по член 355 от Наказателния кодекс.

След влезнали в действие законодателни промени от 14.03.2020 година, наказването за нарушение на разпоредба, правила или ограничения, издадени срещу разпространението или появяването на заразителна болест по хората, осъществено по време на зараза, пандемия или изключително състояние, обвързвано със смъртни случаи е до пет години „ отнемане от независимост “ и санкция в размер от 10 до петдесет хиляди лв.. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР