Под ръководството на Районна прокуратура – Дупница се води разследване

...
Под ръководството на Районна прокуратура – Дупница се води разследване
Коментари Харесай

Разследват ТЕЦ Бобов дол за престъпление срещу околната среда

Под управлението на Районна прокуратура – Дупница се води следствие за закононарушение срещу националното здраве и срещу околната среда в Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “, оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в София.
Под управлението на Районна прокуратура – Дупница се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 353в, ал.1 от Наказателния кодекс.
Вчера, 16.01.2020 година, по сигнал на Търговско дружество „ Национална сигурност “ и икономическа полиция при ОД Министерство на вътрешните работи на гр. Кюстендил, екип от прокурори и следователи, взаимно с представители на Регионална инспекция за опазване на околната среда  Перник, са направили следствени дейности по отношение на информация за ръководство на рискови боклуци не по открития ред и горене на същите без сложно позволение от Регионална инспекция за опазване на околната среда Перник. На собствен ред това би могло да води до вероятно замърсяване на околната среда и да основава заплаха за здравето на хора, скотски и растителни типове.
В хода на следствието е бил осъществен оглед на местопрестъпление, конфискувани са голям брой материални доказателства, разпитани са очевидци, изискани са писмени документи за реализиране на активността. Понастоящем на място три мобилни лаборатории правят нужните проучвания.
Разследването продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР