Под ръководството на Районна прокуратура – Ботевград се води разследване

...
Под ръководството на Районна прокуратура – Ботевград се води разследване
Коментари Харесай

Разследват палеж и кражба от къща в село Осиковска Лакавица

Под управлението на Районна прокуратура – Ботевград се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за кражба и палеж. Престъпните действия са квалифицирани по член 194, алинея 1 и по член 330, алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 19.07.2023г. в с. Осиковска Лакавица, община Правец, било запалено имущество със забележителна стойност – двуетажна къща в махала „ Хановете “ и намиращата в нея мебелировка. Стойността на недвижимия парцел е 200 000 лв., а запаленото имущество се прави оценка на сумата към 50 000 лв., оповестяват от държавното обвиняване.

Стопаните на парцела са открили, че от него липсват голям брой движимости на обща стойност към 5 000 лв..

От събраните в хода на следствието доказателства се открива авторството на действието и механизма на реализирането му.

Направен е оглед на местопроизшествието, разпитани са очевидци. С позволение на арбитър са осъществени претърсвания и изземвания на няколко адреса и на автомобил. Отнетите движимости са открити в жилище в гр. София.

С разпореждане на прокурор в качеството на обвинен е притеглен Р.Я. (на 44 години), който преди време бил в другарски връзки с потърпевшите от действията му лица.

Районна прокуратура – Ботевград внесе в съда искане да бъде взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения. Съдът му наложи мярка за неотклонение „ домакински арест “.

Разследването по случая продължава.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР