Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград вече са води

...
Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград вече са води
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва инцидента в тунел „Железница“

Под управлението на Районна прокуратура – Благоевград към този момент са води води следствие за произшествието в тунел " Железница ", при което пострадаха трима души. 

Към сегашния миг е известно, че през днешния ден, 24.06.2020 година, в строящия се тунел в региона на с. Железница, община Симитли, представляващ част от автомагистрала „ Струма “, се срутила скална маса и пръст. Вследствие на случая били затрупани трима от работещите чиновници на фирмата-изпълнител.
Действията по следствието са почнали предвид на местопрестъпление в наличие на дежурен прокурор, основен проверяващ служител на реда на 01 РУП – Благоевград, както и на поемни лица и механически помощници.

Сред потърпевшите са техническият началник на обекта Г.Ф. (на 47 години), който е с леки телесни повреди, С.Д. (на 31 години) - с три счупени ребра, увреждане на бял дроб и спукана кост на крайници и К.Ч. (на 46 години) е с фрактура на дясното бедро. По информация на лекуващите лекари, тримата мъже са в схващане и са контактни.

На прокурора от районна прокуратура – Благоевград е предадена на място документи на сдружението, осъществяващо градежа на тунела, в това число периодически и ежедневни инструктажи. Провеждат се разпити на чиновниците, които били на промяна по време на случая - двадесет и едно лица, което ще завърши до края на днешния ден.

Предстои назначение на експертизи, както и други дейности по следствието.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР