Под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна е била проведена

...
Под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна е била проведена
Коментари Харесай

Прокуратурата поема случая с прането на 900 000 евро, пратени от Швейцария към Варна

 Под управлението на Окръжната прокуратура във Варна е била извършена профилирана интервенция на икономическа полиция и отдел " Разследване “ в ОД на Министерство на вътрешните работи през вчерашния ден. Извършени са били дейности по следствието по досъдебно произвеждане, формирано през август 2019 година, при което са открити лица, съпричастни към скица за пране на пари, предмет на следствието на досъдебното произвеждане от компетентността на Окръжната прокуратура във Варна, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Организаторът на схемата Чавдар П. и Теодор К., който също има отношение към делото за пране на пари, са в пандиза, където изтърпяват влезнали в действие присъди за данъчни и документни закононарушения.

Разследването стартира, откакто по сметка на компания със седалище Варна са били преведени 900 000 евро от Швейцария след осъществяване на закононарушение. След превода на сумата тя била превеждана на разнообразни сдружения и физически лица, наети особено за задачата – да получат част от тези пари. Претърсванията на 10 адреса във Варна, Аксаково и Полски Тръмбеш през вчерашния ден са част от комплексните дейности на проверяващите и прокуратурата за доказване на престъплението  по член 253 от Наказателния кодекс.

Организаторът на схемата Чавдар П. е бил търсен с алена бюлетина на Интерпол по искане на Окръжната прокуратура във Варна. След като е открит и арестуван прокуратурата е поискала задържането му под стража. С определение на Варненския областен съд му е взета най-тежката мярка за процесуална насила – задържане под стража. При обжалване на мярката за неотклонение " Задържане под стража “ на по-късен стадий Апелативният съд я променя в домакински арест. Обвиняемият се укрива. След повторното му търсене през ноември предходната година той наведен в пандиза да изтърпи влезнала в действие присъда. Установено е, че се е укривал на различен варненски адрес.

Продължава работата по досъдебното произвеждане за пране на пари.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР