Под ръководството на Окръжна прокуратура – Перник се води разследване

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура – Перник се води разследване
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура – Перник ръководи разследване за държане на марихуана с цел разпространение 

Под управлението на Окръжна прокуратура – Перник се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 354а, алинея 1, вр. член 20 от Наказателен кодекс.

На 04.10.2022 година в гр. Перник при изискванията на необходимост са извършени взаимни дейности на Агенция „ Митници “, Главна дирекция „ Борба с проведена престъпност “ на Министерство на вътрешните работи и Държавна организация „ Национална сигурност “, в резултат на които е формирано досъдебно произвеждане. То е за държане на опиати за разпространяване и е под надзора на Окръжна прокуратура – Перник.

В рамките на 24 часа са осъществени голям брой процесуално-следствени дейности – огледи, претърсвания и изземвания, при които са конфискувани материални доказателства от голяма важност за делото.

В тежкотоварна хладилна комбинация на паркинг в гр. Перник, натоварена с месо, проверяващите са открили пресовани и вакуумирани 76 пакета, съдържащи растителна маса. При изработен полеви наркотест то е реагирало на марихуана. Общото количество на опиата е към 80 кг.

На територията на паркинга, в непосредствена непосредственост до хладилната комбинация, е открит фургон, в който е открито и конфискувано съоръжение за произвеждане на марихуана.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор в качеството на обвинени са привлечени 3 лица за държане на наркотични субстанции за разпространяване. Те са арестувани за период до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за взимане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените.

Действията по следствието не престават.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР