Под ръководството на МВР на територията на цялата страна започна

...
Под ръководството на МВР на територията на цялата страна започна
Коментари Харесай

Засилени проверки на водачите на МПС на територията на цялата страна

Под управлението на Министерство на вътрешните работи на територията на цялата страна стартира огромна акция, ориентирана към спазването на Закона за придвижването по пътищата. Проверките ще се правят от представители на няколко институции по едно и също време - Министерство на вътрешните работи, АПИ, ИААА, ДАБДП, Агенция " Митници " и Национална агенция за приходите. Те ще се реализират по метода широкообхватен надзор, което значи, че водачите ще бъдат спирани и ще се отклоняват за инспекция към съответната група чиновници за отношение по подготвеност.

" Акцентът в инспекцията е към съблюдаване на разпоредбите във връзка с потреблението на предпазните системи - колани, включително от пасажерите на задната седалка в колите, предпазните системи за деца, както и от пасажерите в рейсове и микробуси ", заяви на брифинг основен контрольор Мария Ботева.

Друг акцент в инспекциите е да не се позволява неправоспособни водачи на транспортни средства да ги ръководят. Ще бъде засилена и контролната активност във връзка с недопускане на ръководство на моторни транспортни средства от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техните аналози.

Представителите на другите институции ще наблюдават за верния транспорт на пасажери и товари, недопускане на претоварване на транспортните средства, съблюдаване на времето за отмора от водачите на рейсове и камиони, прецизност на документите на транспортирания товар и транспортните документи на пасажерите.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР