Под ръководството на главния прокурор на Република България Иван Гешев

...
Под ръководството на главния прокурор на Република България Иван Гешев
Коментари Харесай

Щаб, ръководен от Гешев ще следи за мерките и престъпления при извънредното положение

Под управлението на основния прокурор на Република България Иван Гешев към Прокуратурата е основан Щаб по отношение на решението на Народното събрание за въвеждане на изключително състояние на територията на цялата страна от 13.03.2020 година до 13.04.2020 година, обвързвано с възходящото разпространяване на новия ковид COVID-19, оповестиха от прокуратурата.

Щабът ще следи за спазването на разпоредбите и ограниченията в изискванията на изключително състояние по превъзмогване на отрицателните последствия от разпространяването на болестта, както и ефикасното противопоставяне, откриване и следствие на закононарушенията в тази връзка.

От министрите на опазването на здравето, на вътрешните работи и на стопанската система се изисква даването на ежедневни отчети за настоящата конюнктура в страната, съгласно компетентността им, както и за взетите ограничения по осъществяване на отговорностите им.

На административните ръководители на апелативните прокуратури е предоставено на специфичен контрол да бъдат взимани всички досъдебни производства, свързани с нарушение разпоредбите и ограниченията в условия на изключителното състояние.

Щабът ще взаимодейства и обменя информация с щабовете на другите структури по превъзмогване на отрицателните последствия от разпространяването на COVID-19 в органите на държавната власт.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР