Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано

...
Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано
Коментари Харесай

Задържаха за до 72 часа крадците, които бяха спипани с помощта на мобилно приложение

Под управлението и надзора на Софийска районна прокуратура е формирано и се води досъдебно произвеждане, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Причината за това е, че на 26.10.2018 година, към 14.50 часа, в жилище, находящо се в гр. София, ж.к. „ Толстой “, посредством потребление на неустановено досега техническо средство, е изработен опит да бъдат отнети непознати движими движимости – парична сума в размер 3100 лева, от владението на Петър Демирев, без негово единодушие, с желание незаконно да бъдат присвоени, като опитът е останал незавършен по независещи от причинителите аргументи. Действията на двете лица били снимани посредством видеокамера, инсталирана в спалнята на жилището, като записът е конфискуван и е привързан като доказателство по делото. Записът е озвучен, като на него могат да бъдат чути и репликите, които двамата си разменят.

В хода на следствието са събрани задоволително доказателства, че причинители на описаното нагоре действие са Н. Стоилов и С. Джунов. Изготвено е разпореждане за привличането на двамата към наказателна отговорност, като им е повдигнато обвиняване за осъществено закононарушение по член 195, алинея 1, т. 4, вр. член 194, алинея 1, вр. член 18, алинея 1 Наказателен кодекс.

Предвид високата социална заплаха на действието и причинителите, наблюдаващият прокурор е постановил задържането им за период до 72 часа, след приключването на които следва привеждането им в постройката на СРС – за разглеждане на искане за взимане по отношение на тях на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР