Под ръководството и наблюдението на Окръжна прокуратура -Хасково се води

...
Под ръководството и наблюдението на Окръжна прокуратура -Хасково се води
Коментари Харесай

Задържаха двама чужди граждани за контрабанда на 288 кг хероин

Под управлението и наблюдението на Окръжна прокуратура -Хасково се води следствие за контрабанда на високорисково наркотично вещество хероин, като контрабандата е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък. Установеният и конфискуван по надлежния ред хероин е с общо брутно тегло 288,380 кг на обща стойност 17 744 700 лева по цени за съдопроизводството.

Разследването се прави от проверяващ митнически контрольор при Агенция „ Митници “ под директното управление на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура-Хасково. Като обвинени са привлечени: С.Р., на 36 година, ирански жител – за закононарушение по чл.242 ал.4 предл.1, вр.ал.2, вр. чл.20 ал.2 от НК; и С.Й., на 40 г,. турски жител – за закононарушение чл.242 ал.4 предл.1, вр.ал.2, вр. чл.20 ал.4 от НК; В тези случаи Наказателния кодекс планува наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години и санкция от двеста хиляди до триста хиляди лв..

Двамата обвинени са арестувани за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. До момента е открито, че на 14.04.2019 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, при осъществена от чиновници на Агенция „ Митници “ щателна митническа инспекция, в това число и с рентгенова инсталация, в товара на товарен автомобил с иранска регистрация, ръководен от С.Р. ирански жител, са открити общо 288,380 кг хероин. Превозваният товар представлявал камера (машина) за боядисване с съоръжение, състояща се от две елементи, сложени в дървени каси. Товарът бил писмено завършени като пратки от Иран до България, гр. Пловдив.

По-голямата дървена каса съдържала самата камера за боядисване. След разглобяване на железна ламарина в пода на камерата се следили голям брой квадратни керамични плочи, залепени върху цялата долна вътрешна част към металната структура на камерата. Същите керамични плочи били залепени и върху цялата горна вътрешна част към металната структура на камерата.

При разглобяване на керамичните плочи покриващи пода и тавана на камерата, във всяка една от плочите са открити квадратни пакети (общо 144 броя), обгърнати в транспарантен полиетилен и съдържащи бежово прахообразно вещество, което при тестване с полеви наркотест реагира на хероин. Хероинът е конфискуван с протокол за претършуване и изземване, утвърден от Окръжен съд-Хасково. Наблюдаващият прокурор е упълномощил на чиновници от Групово дело „ БОП “ при Министерство на вътрешните работи и на други структурни звена от Министерство на вътрешните работи, осъществяването на нужните оперативно-издирвателни мероприятния.

В резултат на това е открит и получателят на товара в страната ни – турският жител С.Й., който също е притеглен като обвинен. Извършени са неотложни дейности по следствието –претърсване и изземване в пространства и МПС, намиращи се в разнообразни обитаеми места в страната, в извънредно къс период са разпитани голям брой очевидци и други Днес, 18 април 2019 година, наблюдаващият прокурор внесе искане в Окръжен съд-Хасково за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на двамата обвинени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР