“Под прикритие - най-успешният сериал на БНТ, ще може да

...
“Под прикритие - най-успешният сериал на БНТ, ще може да
Коментари Харесай

Изненада! Под прикритие се завръща, но в друга телевизия!

 “Под прикритие " - най-успешният сериал на Българска национална телевизия, ще може да бъде гледан и по Нова телевизия. Частната медия купи от публичната 60-те епизода на престъпната поредност, продуцирана, снимана и излъчена от Българска национална телевизия.

Сделката стана допустима, откакто Българска национална телевизия приключи преди няколко месеца контракта с американската компания “Ню филмс интернешънъл " и по този начин получи още веднъж правата за разпространяване на сериала си. Сега публичната телевизия е договорила с “Нова Броудкастинг груп " да ѝ бъдат заплатени по няколко хиляди лв. на епизод за излъчването му. Колко тъкмо, е комерсиална загадка. Не е загадка обаче, че за всяка серия е плащала приблизително по 150 000 лева за производството ѝ.

Същевременно Българска национална телевизия договаря с непознати продуценти - немци и испанци, възможното продължение на сериала. Европейските компании имат желание да влагат по 1 милион на епизод, като в същото време купят и към този момент готовите 5 сезона на “Под прикритие ", изясни преди време пред “24 часа " режисьорът и изпълнителен продуцент на сериала Димитър Митовски.

Подписването на договорката се бави поради правосъдни каузи, които се водят у нас. В същото време договорът за лъчение на кино лентата по Нова тв е на финалната права. Нова тв не за първи път купува български сериал, продуциран от друга телевизия. Преди време излъчи историческия “Дървото на живота ", основан за ТВ 7 от компанията “Дрийм тийм " на Евтим Милошев. Дори направи освен това - дружно с продуцента го подари на македонска телевизия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР