"Под повърхността на стабилността се случва нещо много лошо. Петър

...
"Под повърхността на стабилността се случва нещо много лошо. Петър
Коментари Харесай

Радан Кънев: Убитият Петър Христов беше политически господар

"Под повърхността на стабилността се случва нещо доста неприятно. Петър Христов беше огромна политическа фигура, минимум във великотърновска област, само че бих споделил в целия северен и централен регион. За хората там той беше политическият стопанин, а не другар на ГЕРБ. Той беше индивидът, който им редеше листите, който определяше претендентите за кметове ", съобщи сподели зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев в ефира на bTV във връзка показното ликвидиране на предприемача Петър Христов.
Кънев добави, че в България няма естествен политически конфликт, а опълчването става "под водата ".
Борисов доста сполучливо разцепва комунистическата партия на алените приятели. Истинският началник на Движение за права и свободи излиза на Нова година особено да каже, че Борисов няма опция и обществено разкрива, че той не е съпротива, съобщи Кънев.
Зам.-председателят на ДСБ разяснява още признатия антикорупционен закон, импортиран от ГЕРБ:
"Сериозните случаи на корупция са закононарушение и би трябвало да бъдат наказвани. Престъпниците да лежат в пандиза. Това е предварителната защита на корупцията. Всичко друго е приятна декорация ", сподели той и добави, че е допустимо новият антикорупционен орган да бъде употребен за "бухалка ".
Радан Кънев посочи, че новите антикорупционни ограничения нямат нищо общо с "румънския модел ".
"В Румъния антикорупционното законодателство има два основни дяла. Единият е Дирекция за честност, която единствено припомня на това, което се основава в този момент в България. Начинът на избор на управлението е друг и пълномощията са разнообразни. Тя главно следи приходите и имуществото на политиците. Но има и Национална антикорупционна дирекция, която си е прокуратура. Това е зам.-главен прокурор, който има пълномощията да проверява и основния прокурор, може да проверява президента, може да проверява и премиера. Има надзор вътре в самата система на прокуратурата и това е против което главните властимащи в България - министър председателят Борисов и основният прокурор Цацаров, постоянно подскачат като луди, когато го чуят "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР