Под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова и с подкрепата на

...
Под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова и с подкрепата на
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Йотова е патрон на отбелязването на 80-годишнината на Стефан Данаилов

Под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова и с поддръжката на Министерство на културата ще бъде празнувана 80-годишнината от рождението на Стефан Данаилов.

„ Стефан Данаилов беше от тези хора, които няма по какъв начин да не харесаш и да заобичаш. От тези, които Валери Петров наричаше „ хвърчащи хора, които не идват от Космоса, а родени са тук “, съобщи Илияна Йотова на конференция в Народния спектакъл „ Иван Вазов “, където беше показана програмата със събития за честването.

Вицепрезидентът показа персонални мемоари със Стефан Данаилов. „ Ламбо заразяваше със пристрастеността, с която се впуска във всичко “, уточни тя. „ Когато ни раздаваше оценки по политически и партийни причини, постоянно ни сравняваше със своите студенти. Казваше с присъщия си подигравателен звук: Моите възпитаници са много по-талантливи от вас “, акцентира вицепрезидентът.

Кулминацията на честванията е точно на рождения ден на артиста на 9 декември. В огромната зала на Народния спектакъл ще бъде показан спектакълът „ Стефан Данаилов на 80: години обич “ под режисурата на неговата племенница Росица Обрешкова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР