Под обществения натиск Би Би Си реши да върне Гари

...
Под обществения натиск Би Би Си реши да върне Гари
Коментари Харесай

Връщат Линекер отново в ефир след обществения натиск

Под публичния напън Би Би Си реши да върне Гари Линекер на екран и той още веднъж да поеме водещите си функционалности в студиото като коментатор на едно от най-гледаните спортни шоута Match of the Day в съботния ден. Вълна от реакции заля Англия, откакто медията смъкна от ефир именития коментатор заради негов коментар в Туитър, който е в прорез с държавната политика за мигрантите.

Бившият национал на Англия съпостави решенията за бежанците, идващи от Ламанша, с сходни изявления на Германия през 30-те години на предишния век и с това си навлече реакцията на мениджърите на малкия екран. В петък английската медийна корпорация обяви, че скорошните позиции на Гари Линекер в обществените мрежи са „ нарушаване на разпоредбите " и реши той да бъде оттеглен от водещата си роля в предаването Match Of The Day, което се излъчва всяка събота. 
    View this post on Instagram           
A post shared by AfterExtraTime (@afterextratime_)

Изказването на 62-годишния Линекер провокира сериозна дискусия в страната. Той има над 9 милиона почитатели в Туитър, които също започнаха брожения по сред си до каква степен се простира расизмът и до каква степен е правото на персонално мнение на такава публично ангажирана персона. Линекер застана зад думите си и не се отхвърля от мнението си, което разгласява в персоналния си профил и не ангажира с него нито медията, за която работи, нито държавното управление. Бившият нападател води предаването си от 1999 г. и е същинска легенда вкъщи.

Въпросният проектозакон на консервативното английско държавно управление

планува забрани за мигрантите, които идват през Ламанша да желаят политическо леговище във Англия. Това решение беше подложено на критика и от Организация на обединените нации,

и голям брой организации за правата на индивида.

След свалянето от ефир на Гари Линекер потеглиха спекулации кой ще го замести като се спрягаше името на различен бивш  национал - Алън Шиърър. За момента той отхвърли изказванието. Колегите на Гари Линекер от предаването отхвърлиха да продължат да работят без него, вълна от съпричастност има и от сътрудниците му от спортната  редакция на Би Би Си, както и от всички публицисти на медията. 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР