Под наслов Да спасим правосъдието от олигархията! в столицата се

...
Под наслов Да спасим правосъдието от олигархията! в столицата се
Коментари Харесай

Пореден протест срещу Гешев

Под наслов " Да спасим правораздаването от олигархията! " в столицата се организира протестно шествие против повторния избор на Иван Гешев за идващ основен прокурор. Шествието, което е проведено от самодейността " Правосъдие за всеки ", потегли от Съдебната палата, като участниците блокираха придвижването на трамваите пред постройката. С възгласи „ Мафията вън! “ и „ Да донесем светлината! “ стотици протестиращи съумяха да стигнат до постройката на Президентството. Сега техните апели са ориентирани към президента, от който желаят да не подписва указа за повторния избор на Иван Гешев за идващ основен прокурор, а да се обърне към Конституционния съд и той да разтълкува процедурата за избор на по този начин наречените „ трима огромни “ в правосъдната система.

Според уредниците има съображение тази процедура да бъде разтълкувана от Конституционния съд, а това пък дава опция на президента да не бърза с подписването. В случай, че Конституционният съд не допусне настояването на президента, те оферират да бъде отворена тематиката за промяната в прокуратурата.

На митинга дойдоха Мая Манолова - някогашен омбудсман и претендент за кмет на София, и различен претендент за кмет на столицата - Борис Бонев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР