Под напрежение са 162 931 участници в октомврийския кръг на

...
Под напрежение са 162 931 участници в октомврийския кръг на
Коментари Харесай

DiscoverEU раздава 47 700 карти за безплатно пътуване в Европа

Под напрежение са 162 931 участници в октомврийския кръг на DiscoverEU, които следва да получат резултатите си. По-конкретно те ще схванат кои от тях са измежду късметлиите – 47 700 младежи на 18 години, с опция за гратис пътешестване из Европейския съюз с трен.

Те ще пътуват независимо или в група до пет души сред март 2023 година и февруари 2024 година. Пътуването ще се реализира най-вече с трен, като ще има някои изключения, с цел да могат да вземат участие живеещите на острови или в отдалечени региони.

DiscoverEU е част от стратегия „ Еразъм+ “ на Европейския съюз. DiscoverEU дава опция на младежи на 18-годишна възраст да опознаят Европа, като пътуват най-вече с трен. 

„ Благодарение на DiscoverEU 47 700 младежи скоро ще стартират да възнамеряват пътуването си в Европа и ще се причислят към непрестанно възходящата общественост от мобилни европейци. И защото нашите младежи желаят да открият културни забележителности по време на своите пътувания, добавихме карта за отстъпка за културни действия към пакета и публикувахме тематични културни направления на Европейския юношески портал. Желаем незабравимо преживяване на всички спечелили, “ съобщи българският еврокомисар Мария Габриел.

Октомврийският кръг за кандидатстване беше отворен за млади европейци, родени сред 1 януари 2004 година и 31 декември 2004 година, от държави-членки на Европейския съюз, както и от асоциирани към Еразъм+ страни (Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Северна Македония, Сърбия и Турция). 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР