Под надзора на Районната прокуратура в Генерал Тошево са предприети

...
Под надзора на Районната прокуратура в Генерал Тошево са предприети
Коментари Харесай

Районната прокуратура в Генерал Тошево ръководи досъдебно производство за замърсяване на водата

Под надзора на Районната прокуратура в Генерал Тошево са подхванати дейности по следствието по формирано досъдебно произвеждане, откакто през вчерашния ден, 25 април 2018 година, е било открито, че водата на квартал „ Пастир ” в Генерал Тошево има характерен аромат и пяна.

Няма потърпевши хора и животни.

Водоснабдяването е спряно със заповед на шефа на РЗИ в Добрич, а местопроизшествието е било посетено и от окръжния прокурор на Добрич. Досъдебно произвеждане се води за вероятно закононарушение по несъобразителност, което ангажира виновността на всеки, който тури или примеси рисков за живота или здравето предмет във тръбопровод, откъдето се черпи вода за пиянство.

Установено е, че при доливане на вода в цистерна, съдържаща пестициди, заради ниско налягане на водата се е получило засмукване на течността във водопреносната мрежа.
Незабавните дейности по следствието са открили източника на замърсяването на водата с пестициди. Извършен е оглед на местопроизшествието и са конфискувани материални доказателства. Действията на няколко институции – ОД на Министерство на вътрешните работи, РЗИ, община Генерал Тошево, ВиК – Добрич се съгласуват с Окръжната прокуратура в Добрич. Населението е известено за казуса със нечистата вода от полицията и администрацията на общината.

Взетите проби от водата ще бъдат изпратени през днешния ден в лаборатория за проучване. До излизане на резултатите от тях водоснабдяването ще остане спряно и ще се прави с водоноски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР