Под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Бургас е

...
Под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Бургас е
Коментари Харесай

Откриха контрабандни цигари за над 900 000 лв. в столичния "Кремиковци"


Под надзора и управлението на Окръжна прокуратура – Бургас е осъществено претършуване на пет пространства, находящи се в гр. София, регион „ Кремиковци “. В тях са открити 122 999 кутии контрабандни цигари. Общата стойност на откритото е над 922 000 лева. 

Цигарите са марка „ Режина “ и са били укрити в складиран дървен материал. Действията по делегация са осъществени от чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи и Главна дирекция „ Гранична полиция “.

Контрабандни цигари, укрити в преднамерено направени кухини в дървен материал, бяха открити по време на митническа инспекция на резервоар, който е бил пренесен от транспортен съд и доставен на Пристанище – Бургас на 01.08.2018г. Откритите тогава акцизни артикули бяха 111 312 кутии на обща стойност 834 840 лева. 

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев заяви, че цигарите са част от контрабанден канал от Русия.

Той показа, че те са минали през бургаското пристанище като две обособени колета през юни и юли, също от Русия. Общата стойност на контрабандната стока, хваната в столицата и в Бургас е към 1,8 млн.лв., а адресат - едно и също софийско комерсиално сдружение, сподели още Георги Чинев.

Работата по случая продължава под надзора и управлението на Окръжна прокуратура – Бургас.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР