Под надслов Престъпността няма пол Европейската полицейска служба Европол започва

...
Под надслов Престъпността няма пол Европейската полицейска служба Европол започва
Коментари Харесай

С нова кампания Европол ще лови най-търсените жени престъпници

Под надпис " Престъпността няма пол " Европейската полицейска работа Европол стартира нова акция за залавянето на най-търсените дами нарушители в страните членки на Европейския съюз, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

Службата акцентира, че техните закононарушения са не по-малко съществени от тези, осъществени от мъже. В рамките на акцията започва и нов интерактивен уеб страница на Европол, в който попадат лицата на най-търсените нарушители на Европа. Сред тях има 18 дами. Заподозрените са търсени за убийства, трафик на хора и опиати.

Посетителите на уеб страницата могат да видят лицето на обвинения и дали той е мъж или жена. " Целта е да се притегли допустимо максимален брой гости, от опит знаем, че, колкото повече хора са видели търсените лица, толкоз са по-големи възможностите те да бъдат открити и задържани ", съобщи говорителка на Европол.

Пример за известна жена нарушител е Джесика Едосомуан, нигерийка, търсена от френските управляващи поради организирането на мрежа за проституция в района на град Лион. Мрежата е експлоатирала за проституция близо 60 дами, примамени да дойдат във Франция с обещания за по-добро бъдеще. Жените са били принуждавани да проституират, а фамилиите им са били сплашвани, съобщи френската полиция пред Франс прес. Полицията подозира, че Едосомуан се намира в някоя от страните на Бенелюкс, в Италия или във Франция.

Друга известна жена нарушител е 31-годишната унгарка Илдико Дудас, търсена за трафик на опиати и принуждение над деца.

Дудас бе наказана на шест години затвор за закононарушения, осъществени в интервала 2011-2012 година, само че понастоящем управляващите не знаят къде се намира.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР