Под надслов MOVEMBER през целия месец ноември Клиниката по урология

...
Под надслов MOVEMBER през целия месец ноември Клиниката по урология
Коментари Харесай

Стартират безплатни урологични прегледи за мъже в Пловдив

Под надпис " MOVEMBER " през целия месец ноември Клиниката по урология на УМБАЛ „ Свети Георги ” в Пловдив провежда безвъзмездни профилактични прегледи за мъже. Целта на акцията е ранно разкриване и лекуване на болесттите на простатната жлеза и тестисите. Идеята е се да увеличи информираността и здравната просвета на мощния пол. Партньор на самодейността е Асоциацията на студентите медици от Медицински университет–Пловдив. Прегледите започват от през днешния ден (01.11.19 г.) и ще се организират чак до 30.11.19 година в часовете след 13:30 ч. Мястото е в Клиниката по урология, която се намира на 9-ия етаж в Хирургичния блок на бул. „ Пещерско шосе ” №66 – База 2 на УМБАЛ „ Свети Георги ”.
Всички искащи да бъдат прегледани ще би трябвало да се запишат авансово на телефонен номер 032 602 782 от 10:00 ч. до 12:00 ч. Заболяванията на мъжката полова система обичайно и дълго време са били подценявани, подценявани както от самите мъже, по този начин и от обществото и здравните системи, за разлика от множеството скринингови стратегии за болести при дамите. " За страдание, статистиката е безпощадна и заболяванията, които са предмет на акцията през месец ноември, заемат водещо място в структурата на онкологичната заболеваемост ", показват уредниците на акцията. Те изясняват, че по данни на Националния раков указател за 2015 година простатният карцином заема второ място измежду всички онкологични болести при мъжете и е на първо при пациентите над 75-годишна възраст.
Туморите на тестисите, въпреки релативно редки, заемат челната първа позиция от всички злокачествени новообразувания при мъжете във възрастта от 15 година до 44 година Откриването на пациентите, които са в начални стадии на развиване на болесттите, обезпечава опция за изцеление, липса на ракова болежка и други характерни затруднения, считат уролозите от УМБАЛ „ Свети Георги ”. Инициативата " MOVEMBER " започва през 1999 година с съществена цел да предизвика обществото към фокусиране върху проблемите на мъжкото урологично здраве. Понастоящем това е годишно събитие през ноември в доста страни по света, включващо щедрост, ангажираност на неправителствени организации, лекарски колективи, медии и общественици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР