Под надслов "Да опазим бъдещето на децата ни!" се проведе

...
Под надслов "Да опазим бъдещето на децата ни!" се проведе
Коментари Харесай

Писта София се завърна из столичните улици

Под надпис "Да опазим бъдещето на децата ни! " се организира третия кръг от Националния шампионат на затворен маршрут "Писта София ".

В конкуренцията, която се възобнови след 10 години спиране се включиха общо 65 автомобила сред квалификациите и финалите през уикенда. Трасето с дължина от 1620 м бе наоколо до стадион "Георги Аспарухов ", като трите турнирни серии бяха "Спорт ", "Туринг " и "Макси ". В последната се включиха и двама някогашни първенци на България - Илия Царски и Пламен Камбуров с Мицубиши Лансър Ево 9.

Симеон Симеонов с Хонда Сивик бе най-бърз в серия "Спорт ". Също с Хода Сивик, само че в клас "Туринг " над всички бе Иван Влъчков.

Отлично се показа и Константин Маршавелов от „ КА-2 Рейсинг Тийм “ Константин Маршавелов, който записа трета поредна победа в серия „ Макси “ за сезон 2019. След това съревнование, пловдивчанинът е едноличен водач в шампионата с три победи за сезона и оптимален брой точки в актива си.

В формалното отборно класиране с най-вече точки приключи АСК София Кар с 43 точки. Втори КА-2 Рейсинг Тийм с 34.

Освен атрактивните гонки по столичните булеварди, почитателите на високите скорости се любуваха и на специфичен церемониал на ретро коли, всички от които взели участие в Световния рали шампионат. Имаше и специфични демонстрации по дрифт, както и уроци по безвредно шофиране.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР