Под мотото Играем чисто! България един отбор“ за седма поредна

...
Под мотото Играем чисто! България един отбор“ за седма поредна
Коментари Харесай

България е един отбор на 16 септември в „Да изчистим България заедно“

Под мотото „ Играем чисто! България един тим “ за седма поредна година започва „ Да почистим България дружно “ – най-мащабната и сполучлива зелена самодейност у нас. Всички институционални и бизнес сътрудници на акцията се събраха на Националната среща на 26 юли, с цел да разгласят своя принос към тазгодишното издание на акцията на bTV и да споделят дружно своята задача за чиста България.

Флориан Скала, основен изпълнителен шеф на bTV Media Group изрази благодарността си за несекващия интерес към акцията. „ Огромният брой доброволци през годините, близо 1 400 000, ни даде убеденост, че можем да реализираме още доста “ , сподели той. „ Ето за какво тази година сме решени да увеличим приноса си за българското общество. Ще превърнем „ Да почистим България дружно “ от събитие за един ден в дълготрайна самодейност. Като медията водач на телевизионния пазар, с най-голямо национално покритие и с най-значимо въздействие върху живота на хората, ние ще продължим да търсим поддръжка за реализиране на най-хубавите резултати в името на идеята . ”

В състезателен дух ще премине тазгодишното издание на най-мащабната доброволческа самодейност у нас. „ Тази година ще активизираме всички наши Младежки информационно- консултантски центрове, които са огромна мощ и се надявам те да бъдат едни от водещите структури, които вземат участие в акцията ” , означи Красен Кралев – министър на младежта и спорта.

Самата самодейност ще има спортен детайл през 2017, а този път денят на огромното разчистване, 16 септември, бележи не финала, а началото на „ Да почистим България дружно “. Елена Яръмова и Валери Генов – едни от обичаните лица на спортната редакция на bTV –  представиха разпоредбите на шампионата по разчистване. Всеки може да бъде тим – семейство, детска градина, учебно заведение, компания или даже цяла административна област. Важното е да се отблежат най-вече зелени точки на картата на акцията.

Официални посетители на Националната среща на сътрудниците на „ Да почистим България дружно “ бяха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, заместник-министърът на околната среда и водите Николай Кънчев, заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева, заместник-министърът на земеделието и храните Атанас Добрев, Николай Копринов и Гълъб Донев от администрацията на президента на Република България, Евгения Караджова – изпълнителен шеф на ЕСРИ България, Тодор Бургуджиев – изпълнителен шеф на ЕКОПАК България АД, представители на регионалните дирекции в страната, лицата на bTV и други

Водещите Мариана Векилска и Емил Чолаков – дългогодишни посланици на самодейността –  съобщиха от името на уредниците, че си слагат амбициозната цел благодарение на всички доброволци и сътрудници да се реализира трайно решение на казуса със замърсяването и да се попречва отрицателното влияние, което оказват върху околната среда затрупаните под снега боклуци. Идеята е да се осъществят по-дългосрочни резултати, а точно поддържането на чистотата на околната среда, установяването на положителни практики за генериране на така наречен нулев боклук, образованието и възпитанието на по-младите в грижа за природата. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР