Под мотото Долу ръцете от морето, планините, реките!“ и Да

...
Под мотото Долу ръцете от морето, планините, реките!“ и Да
Коментари Харесай

Десетки протестираха и във Варна срещу промените в управлението на Натура 2000

 Под мотото " Долу ръцете от морето, планините, реките! “ и " Да спасим Натура 2000! “, Варна се включи в националния митинг против измененията в Закона за биологичното многообразие. Протестът се организира късно през вчерашния ден, от  18,45 пред постройката на oбщина Варна, оповестява БНР.

По същото време недоволството си показаха и жителите на София, Пловдив, Бургас, Русе, Пазарджик, Благоевград, Ботевград. Протест имаше и в местността Карадере.

Целта на протестиращите е да бъдат спрени измененията в Закона за биологичното многообразие, готови от ексминистъра на околната среда Нено Димов и допълнени от Валери Симеонов. Предстои изменението на закона да бъде гледано на второ четене в Народното събрание.

Искането в този момент е всичко, което визира " Натура 2000 “, да се отстрани от измененията в Закона за биологичното многообразие.

Изменената са импортирани от " Обединените патриоти " още от мандата на Нено Димов в екоминистерството и които дават власт на ведомството да трансформира зоните от " Натура 2000 " без да се преценява с научните данни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР