Под мотото Долу ръцете от морето, планините, реките!“ и Да

...
Под мотото Долу ръцете от морето, планините, реките!“ и Да
Коментари Харесай

Протести в страната срещу презастрояването на морето и планините

Под мотото „ Долу ръцете от морето, планините, реките! “ и „ Да спасим Натура 2000! “, Варна се включи в националния митинг против измененията в Закона за биологичното многообразие. Протестът се организира пред постройката на oбщина Варна. Прогести има и в София, Пловдив, Бургас, Карадере, Русе, Пазарджик, Благоевград и Ботевград.
Целта на протестиращите е да бъдат спрени измененията в Закона за биологичното многообразие, готови от ексминистъра на околната среда Нено Димов и допълнени от Валери Симеонов. Предстои изменението на закона да бъде гледано на второ четене в Народното събрание.

Писмо от Европейската комисия от 12 юни 2020 не удостоверява нито една теза в претекстовете за измененията в Закона за биоразнообразието. В писмото няма нито „ нов метод за Натура 2000”, нито условия за органи за ръководство или „ териториални “ проекти за ръководство на равнище Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Искането в този момент е всичко, което визира „ Натура 2000 “, да се отстрани от измененията в Закона за биологичното многообразие.

Ако бъде признато ще се анулира ролята на учените, притежателите и жителите в процеса по запазване на мрежата, сигнализират еколозите.

До митинга се стигна, откакто нито едно от мненията на гражданските организации и научните институции до в този момент не бе чуто.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР