Под минималната за страната работна заплата получават служителите от Изпълнителна

...
Под минималната за страната работна заплата получават служителите от Изпълнителна
Коментари Харесай

Служители от ИА Борба с градушките апелират за по-високи заплати

Под минималната за страната работна заплата получават чиновниците от Изпълнителна организация " Борба с градушките ". За следващ път те подсетиха по тази причина и заплашиха с митинг, оповестява Нова телевизия.

По думите на служащи от районната дирекция в Попово, все още възнаграждението им възлиза на 760 лева . Те упорстват от 2024 година то да стане 1100 лева

Наред с това молят за по-добри условия на труд . Като мотив чиновниците излагат обстоятелството, че сумата не покрива даже разноските, които са им нужни, с цел да вървят на работа.

Работещите показаха, че преди месец и половина им е била обещана еднократна помощ в размер на 1200 лв. . Все още обаче същата не е получена. Обещано им е нарастване на трудовото заплащане с 20%, което е трябвало да бъде включено в бюджета.

" Ако не бъдем чути, на пролет няма да има сезон, ние няма да стартираме работа за минимална заплата ", споделят чиновниците от районната дирекция за битка с градушките в Поповица.

Припомняме, че това не е първият път, в който служащите от ИА " Борба с градушките " В средата на септември част от тях блокираха кръстовище на републикански път в Бяла Слатина с претенции под надпис " Не имаме вяра, че няма пари за нарастване на заплатите ". 

Тогава те настояха за  нарастване на заплатите с 15% и незабавна среща с министъра на земеделието Кирил Вътев за разискване на опциите.
 Отпускат близо 3,8 млн. лв. за битка с градушките
Отпускат близо 3,8 млн. лв. за битка с градушките

Средствата ще се употребяват за отбрана със самолети
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР