Под хуманното, защитаващо правата на хората заглавие „Конвенция на Съвета

...
Под хуманното, защитаващо правата на хората заглавие „Конвенция на Съвета
Коментари Харесай

ВМРО: Международни лобита натискат България да узаконим „третия пол“

Под хуманното, защитаващо правата на хората заглавие „ Конвенция на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение “, известната като Истанбулска Конвенция постанова образователни стратегии за проучване на хомосексуализъм и травестизъм и основава опция за налагане на еднополови „ бракове “.

Ние от Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване изрично се противопоставяме на утвърждението на този документ, се споделя в позиция на партията.

Под заглавие за домашното принуждение, Конвенцията постанова образователни стратегии за проучване на „ нестереотипни функции на пола “ като хомосексуализъм и травестизъм. Тя съдържа редица скандални текстове, атакуващи такива основополагащи категории за българите като мъжки и женски пол, семейство от мъж и жена, правата на родителите, правото на свободно изповедание и други

Истанбулската спогодба също по този начин предизвиква проучване на „ нестереотипни функции на пола “ като хомосексуализъм, травестизъм и други сходни, и то на всички просветителни равнища – от детската градина до университетите.

Член 3 да вземем за пример вкарва определение за пол и полова еднаквост като нещо друго от биологичния пол на индивида:

„ Пол значи обществено построени функции, държания, действия и характерности, които несъмнено общество счита за подобаващи за дамите и мъжете “.

На процедура това дава опция за легализиране на еднополовите бракове – в случай че един от двамата брачни сътрудници при законно подписан брак смени своя пол автоматизирано съгласно Истанбулската спогодба се основава еднополово „ семейство “.

А както е известно, българската Конституция признава пол от мъж и жена и семейство от мъж и жена. Това значи да се даде опция за неоправдателно решение от Европейския съд по правата на индивида против България, в случай че бъде утвърдена тази Конвенция, която сякаш се занимава единствено с домашното принуждение.

Гласуването на Истанбулската спогодба ще задължи България да дава статут на емигрант на всеки чужденец с „ особености на пола “. С други думи, всеки трансексуален от трета страна може да получи обезпечен статут на емигрант у нас, защото в родината си е преследван поради „ особености на пола “.

Междувременно в писмо до зам.-министър ръководителя по публичен ред и сигурност Красимир Каракачанов над 30 цивилен, християнски и други организации за отбрана на фамилията се обърнаха с молба за недопускане на ратификация на Истанбулската спогодба.

Поради цялата трудност на обстановката, Вицепремиерът, който е и водач на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване, Красимир Каракачанов даде негативно мнение на скандалните текстове в съгласувателната междуведомствена процедура, като пусна и писмо до Началника на кабинета на премиера Бойко Борисов, в което изрично се опълчи на приемането на тази Конвенция. В писмото се упорства тази Конвенция да бъде подложена на необятен публичен спор и едвам тогава да бъде обсъждана всъщност.

Уточняващи текстове и юридически затруднения от приемането на Истанбулската Конвенция:

Едно от сериозните отрицателни последици от въвеждането на „ обществен пол “ е зачестилата процедура трансексуални мъже-спортисти да се състезават в женски дисциплини и да преобладават измежду дамите при повдигането на тежести, бягането, битката, колоезденето, американския футбол, баскетбола, смесените бойни изкуства и други

Училища ще подлежат на наказания, в случай че не разрешават на момчетата, които се разпознават с женския пол, да употребяват тоалетните и баните на девойки и назад.

Истанбулската спогодба ще докара до обвинявания в принуждение против родители, в случай че откажат да третират своето момиче като момче, в случай, че щерка им е поискала това. В подобен случай родителите ще изгубят и правото си образоват децата си в сходство с техните морални убеждения.

Разпоредбите на Истанбулската спогодба ще нарушат също свободата на религията. Те ще принудят свещенослужителите, които са обвързани с безусловно обвързване за загадка на изповедта, да нарушат своята религиозна независимост.

Конвенцията има за цел да отстрани всяка "традиция, основаваща се на стереотипни функции на половете ". Двойственият мироглед за човечеството (мъжко-женско), в това число и брака може да бъде охарактеризиран като "традиция, учредена на стереотипни функции на половете " в образователни стратегии.

Всички тези двусмислени и противоречиви трактовки ще бъдат тълкувани точно от механизъм за мониторинг, който би могъл да подкопае националната подготвеност и да отвори врата за офанзива към българската Конституция особено в частта за брака и фамилията, показват организациите в писмото си до Каракачанов. Те обръщат внимание на обстоятелството, че през днешния ден насилието против дами и домашното принуждение съставляват закононарушение във всички държави-членки на Европейския съюз. Само една част от тези страни са утвърдили противоречивата Конвенция от Истанбул. Много от тях показват опасения, свързани с евентуалното бъдещо правно тълкувание на текстовете, включени в нея.

Междувременно Словакия е спряла всяко придвижване за ратификация след остра дискусия. След опит да бъде тихомълком гласувана, разгорещени диспути се разгарят и в Хърватия, която също отхвърля Истанбулската Конвенция. Същото се случва и в Латвия.

Унгария изрично и дефинитивно е отказала ратификация. Така че не сме единствено ние единствени - цяла Източна Европа е взривена от Истанбулската спогодба.

Ето част от скандалните текстове в Истанбулската Конвенция:

1. Учебен материал за „ нестереотипни функции на пола “ в формалните образователни стратегии

Чл. 14 ал.1 “Страните подхващат, където е уместно, нужните стъпки за включване на съгласуван с разрастващите се благоприятни условия на учащите се образователен материал по въпроси като равнопоставеност сред дамите и мъжете, нестереотипни функции на пола, взаимно почитание, ненасилствено разрешаване на спорове в междуличностните връзки, принуждение над дамите, учредено на пола, и право на персонална цялост, в формалните образователни стратегии и на всички просветителни нива.”

Приемането на Истанбулската спогодба може да докара до проучване на „ нестереотипни функции на пола “ като хомосексуализъм, травестизъм и други на всички просветителни равнища – от детската градина до университетите.

2. Изкореняване на обичаи, учредени на „ стереотипните функции за мъжете и дамите “.

Гл. 1 ч. 4 алинея 3 Страните подхващат нужните ограничения за поощряване на промени в обществените и културни модели на държание на дамите и мъжете за премахване на предубеждения, традиции, обичаи и всевъзможни други практики, учредени на концепцията за непълноценност на дамите или на стереотипни функции за дамите и мъжете.

Традиционните функции на дамата и мъжа се одобряват като основа на предубеждения и ще бъдат подложени на легален институционален напън, в случай че бъде гласувана Истанбулската спогодба.

3. Насърчаване на промени в поведенческите модели на дамите и мъжете

Гл. 3 член 12 алинея 1 Страните подхващат нужните ограничения за поощряване на промени в обществените и културни модели на държание на дамите и мъжете за премахване на предубеждения, традиции, обичаи и всевъзможни други практики, учредени на концепцията за непълноценност на дамите или на стереотипни функции за дамите и мъжете.

Традиционните функции на мъжкия и женския пол ще бъдат подложени на напън за поведенчески промени в обществените и културните модели – напън, който към този момент се назовава „ поощряване “.

4. Статут на бежанци за хора с „ особености на пола “

Гл. 7 член 60 ал 2 Страните обезпечават пояснение, отчитащо особеностите на пола, на всяко от основанията на Конвенцията, а когато бъде открито, че преследването, от което се притеснява лицето, е на едно или повече от тези учредения, претендентите следва да получават статут на емигрант според съответните използвани принадлежности.

Гласуването на Истанбулската спогодба ще задължи България да дава статут на емигрант на всеки чужденец с „ особености на пола “. С други думи, всеки травестит в Иран да вземем за пример може да получи обезпечен статут на емигрант у нас, защото в родината си е преследван поради „ особености на пола “.

Въвежда се непрекъснат механизъм за мониторинг

Гл. 9 Член 66 Експертна група за деяние против насилието над дами и домашното принуждение

ал.1 Експертната група за деяние против насилието над дами и домашното принуждение (наричана по-нататък „ GREVIO “) следи за осъществяването на актуалната Конвенция.

Гл. 9 чл.68 алинея 1 Страните показват пред Генералния секретар на Съвета на Европа отчет за законодателни и други ограничения, въвеждащи в действие наредбите на актуалната Конвенция, формиран на основата на направен от GREVIO въпросник, който да бъде прегледан от GREVIO.

Гл. 9, член 68 ал.4 GREVIO дефинира подобаващите средства за осъществяване на тази процедура по мониторинг. Тя може по-специално да одобри въпросник за всеки кръг на оценяване, който да служи като основа за процедурата на оценка на осъществяването от страните. Този въпросник се изпраща до всички страни. Страните дават отговор на въпросника, както и на всяко друго искане за информация от GREVIO.

С други думи, ЛГБТ деятелите у нас ще получат още една законна властова позиция за офанзива против единствените два пола – мъжки и женски, за офанзива против обичайното семейство и за налагане на хомосексуалния модел с поддръжка на страната. Още един Български Хелзински комитет, подсилен законодателно от страната, с цел да работи против жителите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР