Под егидата на Министерството на финансите на САЩ е сформирана

...
Под егидата на Министерството на финансите на САЩ е сформирана
Коментари Харесай

Международна група ще издирва активите на санкционирани руснаци, а кои са те...

Под егидата на Министерството на финансите на Съединени американски щати е образувана интернационална работна група, който стартира търсене на активи на руснаците, против които са наложени наказания, съобщи Дойче веле. Съгласно признатите рестрикции, активите на тези лица ще бъдат задържани.

В групата, наречена REPO (руски елити, проксита и олигарси - б.р.), с изключение на Съединени американски щати, вземат участие Англия, Германия, Италия, Япония, Франция, Канада, Австралия и Европейската комисия, оповестява news,bg.

Днес финансовият министър на Съединени американски щати Джанет Йелън и основният прокурор Мерик Гарланд организираха първата виртуална среща с представители на страните, участващи в групата. Те се споразумяха да употребяват " всички свои пълномощия за събиране и шерване на информация и предприемане на съответни ограничения, в това число наказания, заледяване на активи, конфискация на добито по незаконен път имущество и наказателно преследван ".

Страните делегират в REPO представители на своите министерства на финансите, правораздаването и вътрешните работи.

Като предпочитан е избран лист от 50 руснаци - измежду лицата в него са съветският президент Владимир Путин, външният министър на Русия Сергей Лавров, министърът на защитата Сергей Шойгу, олигарсите Олег Дерипаска, Юрий Ковалчук, Аркадий и Борис Ротенберг, Игор Сечин, Алишер Усманов, и Генадий Тимченко.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР