Под един от виадуктите на магистрала „Струма се е образувалo

...
Под един от виадуктите на магистрала „Струма се е образувалo
Коментари Харесай

Подкопани колони по виадуктите на магистрала „Струма"

Под един от виадуктите на автомагистрала „ Струма " се е образувалo огромно дере, което е подкопало няколко от носещите колони. Това алармираха фенове на Нова телевизия.

На автомагистрала " Струма " Александра кара мотор с другари. Когато минават под един от мостовете, се натъкват на непредвидена панорама. Случайно попаднахме на срутени масиви. Прилича на място, на което е минавала буйна река и е свлякло самата почва и е направило огромно дере, сподели Александра Ангелова.

На места водата е изкопала дерета над 4 метра, а част от бетона под колоните на автомагистралата се е свлякъл. Изглежда доста рисково, тъй като има срутени елементи от основата на колоните, не ми наподобява безвредно. Съвсем над нас е автомагистралата, сподели още Александра.

Дълбокото дере е обхванало няколко от носещите колони на моста. Поне 2 сигурно съм видяла, които са подкопани, може да има и на друго място. Малко по-надолу имаше една отчупена плочка, само че допускам, че не е огромен проблем, съобщи Александра Ангелова.

След като екипът ни видя на място по какъв начин наподобява виедукта, потърсихме и " Пътната организация ". Това, което виждаме на фотографията и това, което откриха сътрудниците, които бяха на оглед е, че това са остатъчни части бетон, които са били разлети по време на бетонирането на самата колона, сподели инж. Иван Досев - член на УС на АПИ. Според специалистите, няма заплаха за проваляне на моста, няма и потребност от ремонт. Конструктивно няма безусловно никакъв проблем, самите стълбове са построени с пилотно сондиране, а не плоско. Пилоните са с дълбочина най-малко 20 метра, безусловно няма никакъв проблем и жителите да бъдат спокойни, сподели още Досев.

От стартирането на този сектор на автомагистралата през 2011 година, до през днешния ден, ремонт на този мост не е юридически, тъй като не се налагало. А в случай че се наложи, той ще е за сметка на данъкоплатците, тъй като гаранционният период е изминал.

Смятам, че в случай че някой види такова нещо е хубаво да се алармира, с цел да може да реагира в точния момент, преди да има неприятни произшествия, съобщи Александра Ангелова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР