Под домашен арест от следствената килия излиза издирваният за убийство

...
Под домашен арест от следствената килия излиза издирваният за убийство
Коментари Харесай

Пуснаха от килията под домашен арест в Хасково полковник, из...

Под домакински арест от следствената килия излиза търсеният за ликвидиране в Турция пенсиониран 63-годишен полковник Мустафа Гьокташ. Окръжният съд в Хасково промени през днешния ден мярката му за неотклонение в по-лека, откакто назначената съдебномедицинска експертиза излезе със умозаключение, че Гьокташ страда от сърдечносъдово заболяване. То съставлява риск за живота и здравето му. „ Актуалното здравословно положение на лицето е несъвместимо с изискванията на следствената килия “, е заключението на медиците.



Точно преди седмица 63-годишният някогашен боен от Турция получи сърдечна рецесия в залата на Темида след края на правосъдното съвещание и бе откаран с носилка и кола за спешна помощ в отделението по кардиология на МБАЛ-Хасково.

Както към този момент сме писали, Офицерът е разгласен за интернационално търсене с червен бюлетин на Интерпол след заповед за арест, издадена от Криминален съд – Анкара. В родината си Гьокташ е с обвинявания за убийството на интелектуалеца и публицист доцент Неджип Хаблемитоглу.и, а също за присъединяване в незаконна група. Самият Мустафа твърди, че е натопен.

Сегашното определение за изменение на мярката за неотклонение може да бъде протестирано в 3-дневен период от прокуратурата пред Апелативен съд – Пловдив. „ Мустафа Гьокташ ще остане в килията за 3 дни, до момента в който тече срокът за митинг. На 24-ти т.м. ще бъде наведен под домакински арест “, разяснява юрист Антон Попов.

Насроченото дело всъщност за желаната екстрадиция пък е на 25 ноември.  

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР