Под аплодисментите на народните депутати знамето на Европейския съюз беше

...
Под аплодисментите на народните депутати знамето на Европейския съюз беше
Коментари Харесай

Знамето на ЕС беше внесено в парламента в Украйна

Под аплодисментите на националните депутати знамето на Европейския съюз беше импортирано в заседателната зала на Върховната рада като знак, че страната към този момент е кандидат-член в Евросъюза, заяви Укринфо. Това стана в тържествена конюнктура в наличието на президента Володимир Зеленски, а синият байрак беше импортиран от трима военни в униформи на Националната армия, съобщи

Първи за символичния акт заяви в профила си в Туитър ръководителят на делегацията на Европейски Съюз в Киев Мати Маасикас:

„ Трогващо до сълзи – знамето на Европейски Съюз беше импортирано в заседателната зала на украинския парламент. Да го оставим там “, написа той в коментар към видеото от историческия миг.

Исторически миг назова внасянето на признака на Европейския съюз и ръководителят на Върховната Рада Руслан Стефанчук. „ Исторически миг! Отсега нататък знамето на Европейския съюз ще бъде в стените на украинския парламент. Това беше моята фантазия. Тя се сбъдна. И ще прибавя: Знамето на Европейски Съюз подхожда на Върховната Рада както по цвят, по този начин и по смисъл. “ – означи в Туитър спикерът на Народното събрание.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР