Под 4% е предложението за увеличение на цената на топлинната

...
Под 4% е предложението за увеличение на цената на топлинната
Коментари Харесай

Боян Паунов: Под 4% е предложението за увеличение на цената на топлинната енергия от 1 юли

Под 4% е предлагането за нарастване на цената на топлинната сила от 1 юли. Това сподели на брифинг Боян Паунов, шеф на Дирекция „ Експлоатация “ в „ Топлофикация София ЕАД “.

„ Това е моделът, който сме предложили на КЕВР за одобряване на цени от новия регулаторен интервал “, изясни той. „ Единственo регулаторът може да каже каква ще бъде цената “, разгласи Боян Паунов. „ Това е предложение за цена за новия регулаторен интервал, който приключва на 30 юни 2019 година “, посочи той. „ Мисля, че това е нарастване с към 82 лв. с Данък добавена стойност “, разяснява Боян Паунов.

От 5 юни стартира ремонтната стратегия по топлопреносната мрежа в София, сподели инж. Николай Колев, шеф на Дирекция „ Инвестиционна и ремонтна активност “ в „ Топлофикация София “ ЕАД. „ В Централната градска част има 1000 км тръбопроводи, построени в годините от 1957 до края на 80-те години. Те от време на време се нуждаят от експлоатационна поддръжка “, изясни той.

„ Стремили се в оптимално къси периоди да бъде изпълняван ремонтът “, уточни инж. Колев. „ За някои сектори е належащо времето да бъде по-дълго “, добави той. „ Голяма част от ремонтите ще бъдат през август, когато София е по-празна. За да не се отразява работата ни толкоз на живущите и потребителите на Топлоелектрическа централа София “, посочи Николай Колев.

Инж. Николай Колев изясни още, че се планува замяна на 20 км топлопроводи за тази година. Въпросът е дали ще можем да осъществяваме напълно капиталовата стратегия, сподели той. „ Нашите средства за подмяната са към 9 млн. лв. “, посочи Колев.

„ За мрежа с подобен огромен размер, с такава огромна дължина, е належащо времето за ремонтите да не бъде малко “, изясни инж. Колев. Той уточни, че топлопроводи ще бъдат подменяни в ж.к. „ Младост “ 3, около Трета градска болница, ж.к „ Света Троица “, Централна градска част. Ще се довършват и сектори в кв. „ Обеля “. „ Сигурно в някои сектори, без значение от желанието ни и екипите, времето за осъществяването на ремонтите да бъде по-дълго “, разяснява Николай Колев. „ Сигурно най-дългият ремонт ще бъде в ж.к. „ Младост “, ще го уточним в допълнение “, сподели още той. „ Нагласата ни е ремонтите да приключат до края на септември “, разгласи инж. Колев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР