Почти всяка една част от заобикалящата ни околна среда е

...
Почти всяка една част от заобикалящата ни околна среда е
Коментари Харесай

СЗО не знае дали микропластмасата е вредна за нас

Почти всяка една част от заобикалящата ни околна среда е наранена от човешката обич към пластмасата.
 Световните океани, замърсяването с пластмаса и по какъв начин да помогнем
Как да спасим океаните от пластмаса с бягане

Кампанията е дейна до 16 юни

Пластмасови микрочастици валят във постоянно замръзналите райони на Земята, въздухът в градовете (и не само) е цялостен с тях, като замърсяването към този момент се простира от скатовете на Алпите до дълбините на Марианската котловина.

В един от последните си отчети по въпроса обаче, Световната здравна организация твърди, че не се знае дали микропласмасата е нездравословна за хората, само че въпреки всичко загатва за големи " евентуални опасности ".
 Снимка 439506

Добре прочут факт за всички е, че всеки от нас гълтам по значителен брой микроскопични частици пластмаса с водата, въздуха и храната, които одобряваме.

Въпреки това, от СЗО към момента не разполагат с съответни проучвания, които разпознават рисковете за здравето ни. Все отново, от организацията приканват за незабавни и огромни проби в тази област.
 Снимка 439507

Докладът на СЗО разкрива, че микрочастиците могат да минават безпроблемно през хранителния ни тракт, само че не знаем дали някои от най-дребните частици не се всмукват в червата и стомаха ни.

Един от главните опасности, който се посочва все още, е поглъщането на бактерии и други микроорганизми, прикачени към пластмасовите частици.
 Колко пластмаса изяждаме несъзнателно
Колко пластмаса изяжда годишно един американец

Много или малко са 70 000 частици

При всички положения обаче рисковете са доста повече и занапред следва да бъдат открити. А до тогава можем просто да продължим да пием и дишаме пластмаса, надявайки се, че следствията няма да са съдбовни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР