Почти всичко има по-добър вкус с щипка сол - от

...
Почти всичко има по-добър вкус с щипка сол - от
Коментари Харесай

7 вида сол и как влияят на здравето ни

Почти всичко има по-добър усет с щипка сол - от зеленчуци до месо, та даже и шоколадът! Световната академия по хранене и диетология предлага консумирането на 1500 до 2300 мг дневно (приблизително 1 чаена лъжица).
Знаете ли обаче, че има доста разнообразни типове сол? Разликите сред тях се крият в техните усети, метода им на събиране на реколтата, географския регион, примесите и най-много използването им.
1. Морска сол
Консумирането на морска сол ще защищити кожата ви, ще усъвършенства здравето на зъбите и електролитния баланс на тялото ви. Минерали като натрий, калий, калций, магнезий, бромид, хлорид, желязо, мед и цинк подхранват организма благодарение на морските запаси.
2. Сива морска сол
Този тип сол съдържа " букет " от най-различни минерали. Освен лечебните изгоди, тя може да усъвършенства дихателната ви система и да стабилизира сърцето. Най-важното е, че със сивата морска сол поддържате киселинно-алкално равновесие, което е от извънредно значение.
3. Хавайска алена сол
Хавайската алена сол съдържа към 80 минерала. Това е примес от нерафинирана морска сол и богатата на стоманен оксид вулканична глина, от където идва и аленият цвят. Подправете храната си единствено с щипка от нея и ще подобрите неведнъж функционалността на имунната система.
Кои са останалите типове сол и по какъв начин въздействат на организма ни разберете в iWoman.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР