Почти всички възможности за спиране изграждането на кариера в кв.

...
Почти всички възможности за спиране изграждането на кариера в кв.
Коментари Харесай

Жителите на „Кремиковци” на протест

Почти всички благоприятни условия за прекъсване построяването на кариера в кв. „ Кремиковци” са изчерпани. Причината е, че на всички правосъдни инстанции, в това число и на равнище Върховен административен съд, правосъдните управляващи са се произнесли в интерес на концесионера. „ Уведомлението към администрацията и жителите е част от условията, с цел да се стигне до оценка за влияние върху околна среда. Мисля, че ще бъде направена след към 4-6 месеца и по тази причина сме тук в този момент, тъй като от тази оценка зависи какво ще се случи в бъдеще”, сподели пред Факти.бг кметът на регион „ Кремиковци” Ивайло Панев. Ако отчетът по оценка върху околната среда не е негативен, „ на процедура мъчно ще може да бъде спряна тази кариера”, добави кметът.



В случай, че построяването на кариерата се случи, то тя ще е единствено на 500-600 метра от първите къщи на село Локорско и малко по-надалеч от тези на регион „ Кремиковци”. Жители на региона споделиха пред Факти.бг, че всяка събота и неделя той се посещава от доста софиянци. Повечето от тях са велосипедисти, които упражняват планинско катерене и минават през територията, избрана за кариера.

Сагата с кариерата в „ Кремиковци” датира от 2009 година, когато Министерски съвет отдава кариерата на концесия. Концесионерът е продало правата си на различен ползвател – „ Камико” ООД, който в този момент декларира концесионните си планове.



За момента това е единствената компания с сходни капиталови планове, сподели кметът на региона.

Преди рецесията в бранша на недвижимите парцели имаше планове регионът да се обособи като бизнес център. „ Идеята се отсрочи с едно 10 години напред. Тя ще се реализира един ден, въпросът е, че няма да бъде утре”, сподели Панев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР