Почти всички в България усетиха студения фронт и захлаждането. След

...
Почти всички в България усетиха студения фронт и захлаждането. След
Коментари Харесай

Затопля ли се времето и ще става ли за море?

Почти всички в България усетиха студения фронт и захлаждането. След рухването на температурите в този момент ни чака едно стопляне и по-сух интервал.

Това сподели в ефира на БТВ синоптикът от Национален институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойчева. "Температурите и през днешния ден ще останат по-ниски от естествените, само че от сряда-четвъртък се чака стопляне в цялата страна. На морето туристите не би трябвало да се тормозят за идващите 10 дни. По Черноморието чакаме температури сред 28 и 32 градуса. Като цяло месец юли беше естествен. Беше обикновено топло и преваляванията също бяха естествени. Нямаше нищо необичайно. На някои места имаше малко повече превалявания, на други места съвсем не валя, което е изцяло обикновено за лятото ", разкри Стойчева.

"В Западна Европа също се успокоиха нещата и там към този момент също няма горещини. При нас в идващите дни ще има стопляне. Не мога да се наемам с апокалиптични прогнози за световно стопляне. Промени в климата постоянно е имало и това е част от характерностите му ", приключи синоптикът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР