Почти всички жени използват грим постоянно, както и мокри кърпички,

...
Почти всички жени използват грим постоянно, както и мокри кърпички,
Коментари Харесай

Защо не е хубаво да ползваме мокри кърпички за почистване на лице

Почти всички дами употребяват грим непрекъснато, както и мокри кърпички, с които почистват лицето си по-късно. Малко от тях са осведомени с множеството вреди, които те нанасят на кожата. Кърпичките за разчистване на грим са желани от дамите, които са изморени от дългия работен ден и се стараят по допустимо най-бързия и комфортен метод да почистят грима си. Но най-бързото средство не постоянно значи, че е и най-безопасно, защото е потвърдено, че мокрите кърпички за разчистване на грима са доста по-вреди от лосиона. Ето и главните минуси:

1. Изсушават кожата
Мокрите кърпички изсушават кожата, тъй като съдържат алкохол, който дехидратира. Честото потребление на мокри кърпички за разчистване на грим може да докара до трайно изсушаване на кожата на лицето.
2. Разнасят замърсяванията и водят до появяването на пъпки
Ако кожата ви е склонна към акне и появяването на пъпки, наложително би трябвало да избягвате кърпичките за разчистване на грим. Те, освен че не почистват добре лицето, и разнасят замърсяванията по него. Това води до в допълнение инфектиране и появяването на пъпки като акне.
3. Предизвикат обриви и зачервявания
За разлика от лосиона за разчистване на грим, мокрите кърпички са цялостни с консерванти. Метилизотиазолинонът, които се съдържа в тях, може да провокира обриви и зачервявания по лицето при продължителна приложимост.

И в случай че въпреки всичко предпочитате мокри кърпички вместо лосион за разчистване на грим, наложително затваряйте компактно опаковката, откакто ги употребявате, с цел да не се изпълнят с бактерии.
След като почистите лицето си с мокри кърпички, би трябвало да го изплакнете с топла вода.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР