Почти всички икономики в развития свят са в състояние на

...
Почти всички икономики в развития свят са в състояние на
Коментари Харесай

Мерките срещу пандемията сринаха пазара на търговски площи в развитите икономики

Почти всички стопански системи в развития свят са в положение на заледяване, което води до загуби от 1,4 милиарда $ седмично единствено за хотелите и заведенията за хранене в Съединени американски щати, съобщи Zero Hedge. Но удар понася и растящият до неотдавна пазар на недвижимите парцели, най-много в сегмента на комерсиалните площи.

" Сред вложителите се следи всеобща суматоха ", сподели съдружникът в компанията за недвижими парцели Fundamental Income Алекси Панагитакопулос. " В момента всяка категория активи е подложена на сериозен напън. "

Същевременно сега фирмите на пазара са в положение на вакуум, защото оперирането на пазарите е суспендирано. " Не знаем при какви цени ще отворят те още веднъж ", сподели още той, като е доста мъчно да се приложат и модели за това.

В резултат от това, капиталовата интензивност в областта на комерсиалните площи се чака да се срине с 45% на годишна основа през 2020 година Ако тази прогноза се окаже права, бизнес сегментът на пазара на парцели ще претърпи доста по-сериозен срив, в сравнение с след офанзивите от 11 септември 2001 година и след разразяването на Голямата криза преди 12 години.

Ситуацията не наподобява мрачна само в Съединени американски щати. Канадският пенсионен капиталов фонд трябваше да продаде половината от собствеността върху Nova Development в лондонския квартал Виктория за сумата от 450 млн. $, само че тя към този момент пропадна. Други сходни капиталови организации в световен мащаб също преустановяват проектите си.

Само във Англия, фондове на стойност 13 милиарда $ са замразени, " а оценителите предизвестяват, че вследствие на вируса е невероятно да се оцени тяхната стойност ", показват от изданието. В Китай наемите на комерсиалните площи се сринаха с над една трета от цените си към края на предходната година поради фрапантното намаление на търсенето.

Обратно в Съединени американски щати, Viacom спря продажбата на постройката Black Rock, намираща се в Манхатън. " Причината е, че евентуалните купувачи не могат да посетят парцела ", показват от Zero Hedge. В резултат от това, най-големите компании към този момент плануват приходите им за цялата 2020 година да рухнат по отношение на 2019 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР