Почти всички български боксьорки ще започнат директно от полуфиналите в

...
Почти всички български боксьорки ще започнат директно от полуфиналите в
Коментари Харесай

Жребият изпрати почти всички българки на полуфиналите на турнира Балкан

Почти всички български боксьорки ще стартират непосредствено от полуфиналите в категориите си на Международния шампионат за дами и девойки " Балкан " в Ботевград. Надпреварата в зала " Георги Христов " ще продължи до 6 август, а входът е свободен.

При дамите Севда Асенова към този момент е непосредствено измежду медалистките. Състезателката ни в категория до 48 кг ще стартира присъединяване си от полуфиналите в неделя, където чака победителката от мача сред Гагири Айше (Турция) и Агнеса Митко (Русия). Бронзовата медалистка от Европейските игри в Минск Габриела Димитрова също започва от полуфиналите при 51-килограмовите. Там в понеделник може да има български конфликт, в случай че Мартина Маринова преодолее първата си съперничка.

В Топ 4 на категория до 54 кг е и Златислава Чуканова, която чака на полуфиналите в понеделник Катерина Тазабекова (Русия) или Сара Свенсон (Швеция). Шампионката от Минск Станимира Петрова (57) има за съперничка на четвъртфиналите Али Рамла (Сомалия). Мачът е следобедната сесия на следващия ден.

В категория до 60 кг също може да има български полуфинал. По чоп там към този момент е Аслъхан Мехмедова, а нейна съперничка в понеделник може да бъде Мариана Сивенова. Сигурен бронз има и Деница Елисеева (60), която чака Наталия Сичугова (Рус) или Анета Ригиелска (Полша) на полуфинал. В Топ 4 е и Мелис Йонузова (69). На полуфинал тя може да се бие с Добромира Георгиева, която първо би трябвало да преодолее четвъртфиналния си мач. Двубоите на Деница и Мелис са в понеделник.

При девойките Мелек Закифова и Жулияна Петрова са на полуфинал при 48-килограмовите, където играят на следващия ден надлежно против Пихла Каиво (Финландия) и Диана Пасат (Румъния). Дара Ганчева играе в неделя срешу Виктория Рогалинска (Полша) на полуфинал на 51 кг. От същата фаза в неделя започва и Дилек Серветова (54), която боксира с Каролина Ампулска (Полша). Ана-Мария Дялова (60) стартира с Ванеса Оржик (Полша), а Далия Райчева (64) чака съперничката си на полуфиналите.

В шампионата вземат участие над 100 боксьорки от 15 страни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР