Почти всеки втори от шефовете на компании смята, че регулирането

...
Почти всеки втори от шефовете на компании смята, че регулирането
Коментари Харесай

Какво блокира развитието на блокчейн технологиите?

Почти всеки втори от шефовете на компании счита, че регулирането на блокчейн е най-голямата спънка пред разгръщането на цялостния капацитет на технологията. Около една четвърт от респондентите в анкета на PwC от септември 2018 година настояват, че неналичието на доверие измежду потребителите има най-голямо значение за дребния мащаб на навлизане. Блокчейн употребява криптография, с цел да свърже в една поредна верига записите, създавайки транзакционна верига от данни, която мъчно може да бъде хакната.

Компаниите от съвсем всяка промишленост бързат да се възползват от изгодите от явлението блокчейн, като доста от тях се стремят да внедрят свои лични версии на технологията и криптовалута. Финансовият бранш „ държи “ над 60% от пазарната стойност на блокчейн в света през 2018 година, само че технологията се е популяризирала до съвсем всяка промишленост - от опазването на здравето до селското стопанство.
 Infographic: What`s Blocking Blockchain? | Statista You will find more infographics at Statista

Инвестициите в блокчейн към този момент стартират да получават по-голямо внимание от страна на вложителите, като през 2018 година компаниите, фокусирани върху тези технологии, са получили общо 3,9 милиарда $. До 2022 година се чака вложенията в тази област да доближат $11,7 милиарда.

Както демонстрира друга графика на уеб страницата Statista.com, през 2018 година рисковите капиталовложения са „ потекли по-пълноводно “ към фирмите, разработващи тези технологии. И до момента в който през 2017 година вложенията са били в границите на $1 милиард, то през предходната година, те са скочили на съвсем $4 милиарда.
 Infographic: Investors Have Finally Recognized Blockchain`s Potential | Statista You will find more infographics at Statista
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР