Почти всеки втори българин (45%) подкрепя крилатото твърдение При Живков

...
Почти всеки втори българин (45%) подкрепя крилатото твърдение При Живков
Коментари Харесай

Според проучване всеки втори смята, че по Живково време се е живеело по-добре

 Почти всеки втори българин (45%) поддържа крилатото изказване " При Живков беше по-добре ", а 54% от нашенците са уверени, че " демокрацията ни лиши доста ". Това сочат данните от изследване на " Галъп интернешънъл ", отдадено на някои изказвания, трансформирали се в крилати изречения или откровени клишета в десетилетията след 1989 година

Близо три четвърти от пълнолетните българи споделят известната иронична фраза от обществените мрежи " унищожиха я тази страна ". Почти всички са уверени, че у нас има мафия, а единственото по-сигурно от това е единствено, че преди доматите са били същински, за разлика от в този момент.

Закономерно, колкото по-недоволен си от прехода, толкоз повече смяташ, че той още не е приключил. Така да вземем за пример за 71% от отговорите преходът към момента не е приключил, а на противоположното изказване са единствено 10% от интервюираните.

За страдание е сериозен брой и на хората, които настояват, че " в никакъв случай няма да се оправим " - 42% от далите отговор. На фона на тях оптимистите и не съгласните с това изказване са 36%, а без мнение са 22% от хората.

Очаквано, на изказвания от вида " Съсипаха я тази страна ", " Всички са маскари ", " При Живков беше по-добре " и така нататък по-умерено или пък с очебийно противоречие реагират последователите на ръководещите. Привържениците на Българска социалистическа партия пък са на другия полюс. Те, да вземем за пример, са съвсем напълно съгласни, че демокрацията ни е лишила доста. Те демонстрират и много забележима носталгия към времето на Живков.

Най-сериозна поддръжка от всички получава изказванието, че " преди доматите бяха същински ". Това мнение поддържат 84% от интервюираните, а едвам 3% не го споделят. 13% пък нямат мнение по въпроса.

Данните са от провокативен сондаж на " Галъп интернешънъл “, извършен " лице в лице “ сред 1 и 8 ноември, измежду 835 пълнолетни българи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР