Почти всеки човек, който поне веднъж е летял, си е

...
Почти всеки човек, който поне веднъж е летял, си е
Коментари Харесай

Защо няма парашути в лайнерите и пътниците са обречени на неизбежна смърт при катастрофа

Почти всеки човек, който най-малко един път е летял, си е задавал въпроса: за какво пасажерите на самолета не са снабдени с парашути? 

Предвидени са самостоятелни кислородни маски, избавителни жилетки, спешни изходи, а отсъства най-необходимото, което избавя живот по време на полет, написа " Блиц ".

Множество догадки и версии се ширят по тази тематика, само че дано да чуем пояснения от авиационни специалисти. Те изброяват няколко, съгласно тях безапелационни аргументи за безполезността от парашути на борда на пътническите лайнери. 

Самолетите са най-безопасният тип превоз, Рискът от въздушни пътешествия е мощно пресилен. Според статистиката измежду най-популярните типове превоз - железопътен, морски и авто превоз, авиацията се смята за най-безопасната. 

 

Според Международната организация за гражданска авиация ИКАО в Организация на обединените нации, единствено един от един милион полета на пътнически самолети приключва с покруса. Шансът да станете жертва на авиационно произшествие е от 1 към 8 милиона, което е несъизмеримо със гибелта на хора в пътнотранспортни катастрофи. 

Също по този начин е успокояващо, че не всеки случай с въздухоплавателни средства е сериозен. Според калкулации за 20-годишен интервал при изключителни обстановки с цивилен самолети от над 54 хиляди души са оживели над 54 хиляди души. 

Друг аргумент за нецелесъобразността от парашутите в пътническите самолети е надеждността, непрекъснатото рационализиране на въздушните съдове и професионализма на екипажите им. 

Освен това се организират многочислени проби преди излитането на самолета. 

Моралният фактор. Друга причина да няма парашути на пътническите самолети, е моралният фактор. Изваждайки на показ самостоятелни средства за избавление, компанията като че ли се подписва под некомпетентността си в обезпечаването на сигурността на своите услуги. 

Повечето пасажери имат натурален боязън от височина, подсилен от голям брой филми и видеоклипове за самолети. Страховете се подгряват и от медиите при положение на проблем със аероплан. 

Не всеки е кадърен на независим скок с парашут. За това свидетелстват инструктори, които е трябвало да убеждават, а от време на време и с физическа помощ, да изпратят зад борда хора, които са изразили персонално предпочитание, платили са пари и са минали уместно образование за скокове с парашут. 

Аварийната обстановка на борда на самолета съвсем постоянно е съпроводена от суматоха. Блъсканицата към няколкото спешни изхода няма да разреши на намиращите се най-близо до тях пасажери да изоставен обикновено борда на самолета и ще сведе на нула възможностите на останалите. 

Технически проблеми Раницата с главния парашут съставлява комплицирана и тромава система за обличането на която се изискват избрани привички в сериозно малко време при незабавна обстановка. В същото време, всяко средство за избавление се избира съгласно самостоятелните параметри на индивида. Само деликатно пристегнатите колани ще предотвратят пострадвания при отваряне на купола и кацане. 

Ако пък всеки пасажер е оборудван с парашут преди политане, тогава забравете и за комфорта в салона на лайнера. 

Друга причина е подготовката за скок с парашут Скок от неопитен за задачата аероплан е самичък по себе си е рисково начинание. Възможно е да бъдете засмукан от мотора или да се размажете в крилата или корпуса. Рискът се  усилва още повече при неконтролиран полет, който поражда при повреда на самолета, турбулентност, откъсващи се елементи от фюзелажа и други пасажери, които желаят бързо да изоставен рисковото място. 

Ако въпреки всичко човек успее да напусне борда на разпадащия се аероплан, той би трябвало в положение на стрес оптимално да се концентрира и да издърпа халката на парашута, което е малко евентуално без подобаващ курс на образование. 

Не е допустимо оборудването на лайнерите със система, сходна на тази в самолетите на въздушнодесантните войски. Трудно е да си представим един изящен салон, по който са опънати железни въжета, от които се отклоняват колани към всеки пасажер. 

В умозаключение би трябвало да се означи, че най-често парашутът при положение на повреда няма да може да бъде употребен, защото преобладаващия дял произшествия стават при политане или кацане на самолета, а при дребна височина скокът зад борда е лишен от всевъзможен смисъл.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР