Почти всеки човек е имал моменти, когато, докато опитва от

...
Почти всеки човек е имал моменти, когато, докато опитва от
Коментари Харесай

Всичко, което трябва да знаем за чувствителните зъби

Почти всеки човек е имал моменти, когато, до момента в който пробва от обичания сладолед или отпива студена напитка, може да почувства остра болежка в зъбите. Ако това ви е познато, вероятно и вие сте с диагнозата "чувствителни зъби ".
Болката бързо отминава и постоянно не и обръщаме внимание. Но сензитивните зъби са сериозен проблем и не би трябвало просто да чакаме да отмине, а да се опитаме да се оправим с него, с цел да можем да насладим на всички обичани, горещи или студени, храни.
Най-честите аргументи за появяването на сензитивност в зъбите е обвързвана с изтъняване на емайла или с отдръпването на венците. Затова би трябвало да отстраним всички нездравословни привички, които имаме.
На първо място е устната хигиена, която има за цел да поддържа нашите зъби и венци здрави. Усвояването на техниките на вярното миене на зъбите и използването им прецизно всеки ден, най-малко по два пъти, ще ни избави от доста от познатите проблеми със зъбите ни. За да бъде почистването дейно, би трябвало да продължава най-малко към три минути с елементарна или към две минути - с електрическа четка.
Зъбите би трябвало да се почистват нежно и без напън, с цел да не се повреди зъбният гланц или да нараним венците. Стоматолозите предлагат да се мият зъбите с кръгообразни придвижвания, а не с хоризонтални, което постоянно е причина за оттегляне на венците и заличаване на емайла. С върха на четката би трябвало да се почисти и вътрешната повърхнина на зъбите, както и дъвкателните повърхности. Ако четкаме зъбите прекомерно дълго, също може да увредим зъбния гланц. Не по-малко значим е изборът ни на четка и паста.
Четката за зъби би трябвало да е със междинна неотстъпчивост и да се сменя най-вече на три месеца. Ако тя е прекомерно мека, няма да почисти задоволително добре зъбите ни. Използването на конец за зъби също е значимо за положителната джука хигиена. За избора на паста е най-добре да се консултираме със експерт, тъй като по-скъпите пасти за зъби не всеки път значат по-сигурна отбрана.
Усвояването на потребни привички и вярна техника за разчистване на зъбите е неведнъж по-лесно за осъществяване и по-полезно в дълготраен проект, от което и да е лекуване по-късно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР