Почти във всеки дом се отглеждат растение, било то за

...
Почти във всеки дом се отглеждат растение, било то за
Коментари Харесай

Каква е причината за появата на кафяви петна по листата на растенията

Почти във всеки дом се отглеждат растение, било то за хубост или от практична гледан точка. Запалените градинари също се стремят да отдадат оптимални старания в грижата за своите растения. За страдание, някои болести съумяват да изненадата и най-хубавите експерти по растенията.

Всеки притежател на растение евентуално ще бъде изключително внимателен при първичната поява на кафяви петна по листата. Важно е да се има поради, че съществуването избрани фактори могат да бъдат аргументите за това неприятно събитие.

Болест

Кафявите петна постоянно се свързват с избрани заболявания по растението. Експертите предизвестяват, че най-често става дума за гъбични болести. Фунгицидите биха могли да решат този проблем.

Слънцето

Растенията са като хората - могат да реагират на стрес и даже да получат слънчево изгаряне. Ако вашето растение има единични тъмни петна, това може да е знак за увреждане от слънцето - тази област евентуално получава най-вече слънце всеки ден. Преместете саксията на няколко сантиметра от прозореца и вижте дали листът ще продължи да потъмнява.

Поливане

Mindbodygreen споделя, че растение, което има кафяви петна по листата си, евентуално ще се нуждае от повече вода. Възможно е, в противен случай, да го поливате прекомерно постоянно в продължение на няколко седмици - в този случай петна се появяват в средата на листа. Преди да се отправите още веднъж към вашите растения с лейка в ръка, най -добре е да ревизирате дали горните няколко сантиметра почва са сухи. По този метод можете по-добре да разберете дали вашето растение в действителност се нуждае от поливане - изключително откакто огромно количество влага може да докара до изгниване на корените.

Има забележими признаци, по които елементарно може да се разпознае казуса. Например, в случай че ръбовете на вашия фикус наподобяват малко твърди с тъмни петна, това евентуално значи, че се нуждае от повече вода. Изходът изяснява, че е сходно на напрежението като човек - това се случва от време на време, даже в случай че пиете задоволително вода. Вашето растение може да алармира, че се нуждае от малко повече поддръжка или даже от мокрота, с цел да цъфти най -добре. Тези тъмни петна или по-груби ръбове също могат да значат проблем с рутината на растението като цяло. Може би сте го поливали прекомерно доста от няколко седмици или се нуждае от отмора от директната слънчева светлина. Започнете да пробвате разнообразни средства, с цел да видите какво се случва.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР