Почти в своя край, 24-тото Габровско биенале на хумора и

...
Почти в своя край, 24-тото Габровско биенале на хумора и
Коментари Харесай

Паметникът на връх Бузлуджа ще е сцена за пърформанс

Почти в своя край, 24-тото Габровско биенале на хумора и сатирата в изкуството показва изложбата " Нонумент " и зрелище на група " Лигна " (Германия), Стефан А. Щерев и с музика на Емилиян Гацов-Елби, което ще се състои пред Чинията на връх Бузлуджа.

Експозицията ще бъде открита на 13 септември в 18,30 ч., в Музея " Дом на хумора и сатирата " и показва авторската селекция на платформата Nonument.org на паметниците, основани като прослава на политически или исторически събития. Изложбата, която може да бъде прегледана до края на януари 2020 година, подчертава върху документални материали, фотографии и филми от проектирането, планирането, градежа, действието, затварянето, разграбването и разрухата на Бузлузжа, както карикатури и вицове с познати метафори и скорошни исторически събития.

Ден по-късно, на 14 септември, от 14 ч., на връх Бузлуджа, пред Дом-паметника на Българска комунистическа партия ще се показа и интерактивният театър " Нонумент ". Пърформансът е под формата на пиеса за слушане, в която публиката взе участие интензивно, следвайки провокативните насоки, които й дават уредниците. Комуникацията се реализира с помощта на смарт телефони и слушалки, които би трябвало всеки да си носи. Организаторите на събитието са обезпечили превоз от сборни пунктове в Габрово, Казанлък и Велико Търново.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР