Почти в края на мандата на ЕП гласувахме за създаването

...
Почти в края на мандата на ЕП гласувахме за създаването
Коментари Харесай

Станишев: Време е за политически усилия за привличане на Европейския орган по труда

Почти в края на мандата на Екологичен потенциал гласувахме за основаването на Европейски орган по труда, който да следи за обществения дъмпинг във всички страни членки. Използвам да подчертая забележителния принос на Георги Пирински по тематиката. Веднага по-късно приканих държавното управление на България да кандидатства за седалището на този орган, тъй като ние сме една от дребното страни, в които няма ситуирани европейски институции ". Това съобщи в Шумен президентът на ПЕС и претендент за евродепутат от листата на "БСП за България " Сергей Станишев.

Той акцентира, че е получил информация, че сме подали документи наред с Кипър, Латвия и Словакия.

,,Само че те имат преимуществото да са членове на Шенгенското пространство или да употребяват еврото. Това още един път акцентира нуждата да имаме ясни национални цели, които да отстояваме в новия Екологичен потенциал и Европейска комисия – незабавното присъединение на страната ни към Шенген е един от тях'', сподели още Станишев.

,,След като подадохме документи, в този момент е време за политически и експертни старания на всички равнища, с цел да покаже страната ни, че е подготвена да отбрани кандидатурата си за седалище на Европейския орган по труда'', добави той.

Станишев е в Шумен за срещи с представители на бизнеса и с обществеността. В рамките на визитата в региона водачът на европейската левица посети и община Нови пазар.



,,Болките на българите от Стара Загора, през Варна и Добрич до Шумен са едни и същи – хората питат по какъв начин могат да се покачат приходите, с цел да имат заслужен живот; страдат, че градовете и селата им се обезлюдяват, а те поддържат връзка с децата си по скайп'', разяснява претендентът за евродепутат.

,,На всички тях давам отговор, че Eвропейските избори са инструмент за това – посредством тях можем да прекратим съвсем 25 годишния монопол на ЕНП в ръководството на Европейската комисия. Десницата в Европа е сътрудник на огромните корпорации, а не на ползите на хората'', сподели още той.

По неговите думи Европейската левица е тази, която може да реализира същински обществен Съюз, с обезпечени приходи и трудови права.

,,В манифеста на ПЕС се плануват съответни ограничения за битката с неравенствата'', добави Станишев.

,,Има еднаквост сред политическата обстановка в Европа и в България – статуквото се съставлява от десницата. Добър резултат за "БСП за България " на идните избори ще способства за мощното показване на европейската левица и ще предпостави смяната в България'', съобщи Сергей Станишев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР