Почти цялата територия на Германия се оказа по властта на

...
Почти цялата територия на Германия се оказа по властта на
Коментари Харесай

Циклонът „Бенджамин“ удари почти цяла Германия

Почти цялата територия на Германия се оказа по властта на циклона „ Бенджамин “ - на север и в централните елементи на страната се изливат проливни дъждове, съпроводени от поривисти ветрове, а на юг има мощен снеговалеж. Поради метеорологичните условия управляващите издадоха предизвестие за жителите на 27 окръга в Баварските Алпи, както и на югоизток в региона на Рудните планини, съобщи ТАСС.

В някои обитаеми места равнището на заплаха е нараснало до код " алено ", като се чака до петък да паднат до 90 сантиметра сняг. Синоптиците предизвестяват, че в случай че снеговалежът на юг спре в идващите дни, това ще бъде изключение.

Има опасност от лавини освен в Германия, само че и в Австрия. Поради неприятното време в двете републики минимум 9 души починаха през последните дни, а в редица общини бяха затворени учебните заведения.

В Австрия целият ски курорт Хокхар е бил евакуиран предходния ден. Местните управляващи се опасяват от рухването на извънредно мощни лавини и произшествия, сходна на тази, случила се преди към 20 години в Галтюр - тогава снежни маси покриха цяла община, вследствие на което 31 души починаха.

В северната част на Германия има рискова обстановка в региона на град Куксхафен. Там оперативните служби построяват краткотрайни бентове, защото равнището на водата в язовирите се е повишило заради преваляванията. Заради бурята са прекъснати телекомуникациите в някои елементи от Северно море. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР