Почти цяла Долна Саксония е под вода след обилни валежи,

...
Почти цяла Долна Саксония е под вода след обилни валежи,
Коментари Харесай

Нови наводнения в Германия

Почти цяла Долна Саксония е под вода след значителни превалявания, които обгърнаха Германия. Много реки са прелели, а за справяне със обстановката са мобилизирани 100 000 души, в това число пожарникари и чиновници на гражданска отбрана.

Mного поданици са били принудени да изоставен домовете си

Нивото на Елба край Магдебург се е повишило доста. Наводнени са дребни градчета, обработваеми земи и пътища.

Някои региони са евакуирани, в това число и сафари парк с над 200 типа животни, измежду които маймуни и сурикати.

В аварийно-спасителните интервенции в тежко потърпевшия регион на град Олденбург се включиха и два хеликоптера, един на полицията, и един на военноморските сили, отбелязва ДПА.

По данни на локалните управляващи на доста места нивата на водите на реките в провинцията са надвишили оптималния си предел, изключително в южните елементи на Германия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Властите в град Целе взеха решение от съображения за сигурност краткотрайно да спрат електроподаването, защото равнището на водата на някои улици там доближава до 40-50 см.
 Дигата на река река Хелме в Мьонхпфифел-Николаусрит, Германия, от птичи взор. Снимка АП/БТА

През последните няколко дни в Германия паднаха доста превалявания, а прогнозите са за още дъждове. Една от аргументите за това влажно време е струйното течение - бързо, лентообразно въздушно течение. Според Германската метеорологична работа (DWD) то се намира на височина към 10 км, сега е доста мощно и духа единствено леко на север или на юг. Това го трансформира в нещо като " автомагистрала за зони с ниско налягане ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР